Hur hanterar vi dina personuppgifter?

Vi har alltid tagit våra kunders integritet på största allvar och hanterar alla våra kunders personuppgifter med aktsamhet. Vår affärsrelation och en tid därefter kan vi därför komma att lagra våra kunders uppgifter i våra olika system krypterad.

När du eller företaget du arbetar för beställer en tjänst av oss, samtycker de till att vi hanterar dina personuppgifter, såsom namn, telefonnummer, e-post och andra relevanta uppgifter knutna till vår affärsrelation och uppdrag. Uppgifter kan vara lagrad på våra servrar eller leverantörers servrar. I sånt fall är uppgifter lagrad tills uppdragsgivaren avslutar sitt uppdrag/ tjänster hos oss. Därefter krypteras data och arkiveras off-line från 1-12 månader beroende på överenskommelsen mellan oss och vår uppdragsgivare.

Vart kan vi komma att lagra dina personuppgifter?

Dina uppgifter kan vara lagrad i våra datorer och servrar så länge tjänster är aktiv eller uppdraget pågår. Oftast i samtycke eller enligt överenskommelse avtal. Under tiden kan hända att dina uppgifter lagras i filer, e-post eller verktyg som har levereras av oss men har andra leverantörer. Exempel på verktyg som kan ha alternativa leverantörer är Fillagring, E-postkonto, Dashboard, statistik, Intranät, affärssystem.

Vi använder Microsofts lösningar och här kan du följa GDPR i Microsoft.
Vi använder WordPress lösningar och här kan du följa GDPR i WordPress.
Vi använder Oderlands lösningar och här kan du följa GDPR i Oderland.
Vi använder ilait lösningar och här kan du följa GDPR i ilait.

Hur hanteras besöksstatistik?

I våra webbhotellstjänster så lagras automatiskt besöksstatistik igenom funktioner i cPaneln. En del lagras under ett dygn och en del i en mer anonymiserad form lagras långsiktigt. Det är även möjligt att vi har använt Google Analytics. Observera att ni kan behöva informera era besökare om detta, för mer information om detta hänvisar vi till Datainspektionen generellt.

Hur skall jag hantera lagring av mail?

Era mail innehåller ofta personuppgifter och bör därför också behandlas på samma sätt som andra personuppgifter ni lagrar i våra tjänster. Datainspektionen har en bra guide här om hur ni skall resonera runt detta.

Vad behöver jag göra mer för att följa GDPR?

Om du har frågor gällande personuppgifter i specifika verktyg som inte nämns i denna sida, kontakta oss. Det kan vara bra att Ni även tänker andra saker t.ex.

Att skydda personuppgifter är en stor fråga och Integritetsskyddsmyndigheten (före detta Datainspektionen) har en utmärkt sida där ni kan hitta svar på dom flesta frågor runt GDPR.

Hävningsrätt

Du har rätt att när som helst dra tillbaka ditt medgivande att använda dina personuppgifter i framtiden eller begära rättelse av dina personuppgifter som vi behandlar. Skicka ett e-postmeddelande till oss på Flashit enligt nedanstående kontaktuppgifter. Du har även rätt att få kostnadsfritt en gång per kalenderår få information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig, varifrån dessa uppgifter har hämtats, ändamålen med behandlingen, och till vilka kategorier av mottagare som uppgifterna lämnas ut.

Kontakt

Om du har frågor eller funderingar kring vår hantering av personuppgifter är du välkommen att kontakta oss.
Flashit
Arenavägen 29, 8tr
121 77 Johanneshov
Stockholm
Telefon: 08-531 777 68
E-post: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen